10 dagars reflektion - Lär känna dig själv


Den viktigaste relationen du någonsin kommer ha är relationen till dig själv.


Vem är du och vad är din sanning?


Vad är viktigare än att lära känna dig själv och jobba på din relation till dig själv?


När du inte vet vem du är och vad du är värd så är det lätt att du kommer på dig själv med att din uppfattning om vem du är är baserat på omgivningens åsikter och tankar om dig. Det gör det lätt att halka med och börja sträva efter det som samhället och din omgivning uppmuntrar dig till, istället för att följa ditt eget hjärta, vara den du verkligen är och följa den vägen som du vill gå.


Resan till att vi lärt känna oss själva bättre har varit och är fortfarande så otroligt givande och ögonöppnande, vilket var anledningen till att vi skapade den här 10 dagars reflektionsövningen. Vi hoppas att du vill göra den tillsammans med oss!Värderingar är principer eller uppfattningar som du anser är värdefulla och viktiga i livet. Dina värderingar påverkar i stor grad dina val, ditt beteende och dina attityder. Vad du väljer, medvetet eller omedvetet att värdesätta mest här i livet kommer ha en stor påverkan på hur ditt liv utformar sig. Att reflektera över detta kan hjälpa dig att se över vilka värderingar som du är stolt över och vilka du inte är stolt över. Därifrån kan du börja jobba med dig själv mot den du vill vara. Här är exempel på värderingar för att hjälpa dig att komma igång. Reflektera gärna över varför dessa är just dina värderingar?

Ärlighet, medkänsla, familj, optimism, relationer, ambition, beröm, humor, hälsa, fysisk hälsa, utbildning, respekt, bekräftelse, ansvar, ekonomisk stabilitet, mod, öppetsinne, generositet/omtanke, pålitlighet, passion, uthållighet, engagemang, rättvisa, frihet.Dag 1 - Vilka är dina värderingar?


Dag 2 - Gör en lista med 10 ord som beskriver dig. Ditt unika typiska jag. Den du verkligen är. Inte några roller du försöker spela.


Dag 3 - Är du dig själv i alla delar av ditt liv?


Dag 4 - Vad tackar folk dig för? Vad faller sig naturligt för dig? Vad gör du utan ansträngning som folk uppskattar?


Dag 5 - Hur har du låtit samhället & din omgivning forma dig? Hur var du som barn och hur har du förändrats?


Dag 6 - Vilka lärdomar i ditt liv har varit av störst betydelse för dig? Vad är det du har lärt dig?


Dag 7 - Skriv om det stoltaste ögonblicket i ditt liv. Vad gjorde du bra?Hur får det dig att känna? Du kan också reflektera över egenskaper du är stolt över eller något du har åstadkommit etc.


Dag 8 - När flyger tiden förbi utan att du hinner lägga märke till det? När har du som mest flow?


Dag 9 - Vad gör dig lycklig? Vad skulle du kunna ägna hela dagarna åt utan att tröttna? Varför tror du att det gör dig lycklig? Gör du detta/dessa saker tillräckligt? Hur ska du kunna få in mer av detta i ditt liv?


Dag 10 - Nu är det dags att reflektera över hur dessa 10 dagar har påverkat dig och din relation till dig själv. Känner du att du har lärt känna dig själv bättre? På vilket sätt?