Choklad och banankaka



BANAN CHOKLADKAKA

Denna choklad och banankaka är helt magisk. Plantbaserad, glutenfri och utan socker. En ny favorit! Så enkelt och gott!


INGREDIENSER

2 bananer

0,5 dl kokosolja

1 msk äppelcidervinäger

1 krm äkta vanilj

en nypa flingsalt

1 dl bovetemjöl

2 dl havremjöl (mixa havregryn till ett mjöl eller köp färdigt havremjöl)

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

0,5 dl dadelsirap eller annan sirap

ca 50g mörk choklad (minst 70% kakao)


TOPPING

En halv banan

Hackad och riven mörk choklad


GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa bananerna, smält kokosolja, äppelcidervinäger, dadelsirap och vanilj till en slät smet. Blanda de torra ingredienserna för sig för att sedan blanda ihop med smeten. Grovhacka mörk choklad och vänd ner. Häll över antingen i en brödform eller en mindre springform.

Toppa med hackad mörk choklad och bananskivor. Du kan även toppa med nötter!


Kör in i ugnen ca 40-45 min.


NJUT! 🙏🏼