BANAN CHOKLADKAKA
Denna choklad och banankaka är helt magisk. Plantbaserad, glutenfri och utan socker. En ny favorit! Så enkelt och gott!
INGREDIENSER
2 bananer
0,5 dl kokosolja
1 msk äppelcidervinäger
1 krm äkta vanilj
en nypa flingsalt
1 dl bovetemjöl
2 dl havremjöl (mixa havregryn till ett mjöl eller köp färdigt havremjöl)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 dl dadelsirap eller annan sirap
ca 50g mörk choklad (minst 70% kakao)
TOPPING
En halv banan
Hackad och riven mörk choklad
GÖR SÅHÄR
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa bananerna, smält kokosolja, äppelcidervinäger, dadelsirap och vanilj till en slät smet. Blanda de torra ingredienserna för sig för att sedan blanda ihop med smeten. Grovhacka mörk choklad och vänd ner. Häll över antingen i en brödform eller en mindre springform.
Toppa med hackad mörk choklad och bananskivor. Du kan även toppa med nötter!
Kör in i ugnen ca 40-45 min.
NJUT! 🙏🏼