Antiinflammatorisk morot, pumpa och ingefärasoppa

Hösten är till för att mysa till det, eller hur?! Varför inte mysa till det med en varm och mustig antiinflammatorisk pumpasoppa, helst med nybakt bröd som dopp-tillbehör.




INGREDIENSER (8 portioner)

1 msk kokosolja

1 gullök

2 stora vitlökar

800 g butternutpumpa (ca 1/2)

350 g morot (3 normalstora)

150 g fänkål (ca 1/2)

150 g purjo (ca 1/2)

2 msk färsk riven ingefära

1 msk tamarisoja

1 tsk sambal oelek

1,5 msk lime

1 buljongtärning

1 L vatten

400 ml kokosmjölk


GÖR SÅHÄR

Hetta upp kokosolja och stek finhackad gullök och vitlök i någon minut utan att det bränns. Grovhacka morötter, pumpa, fänkål, purjolök. Finriv ingefäran. Stek grönsakerna och ingefäran tillsammans med löken tills de mjuknat lite.


Häll i vattnet, buljongtärning och kokosmjölk och koka upp. Låt soppan sjuda i ca 20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.


Mixa med en stavmixer tills soppan är slät.


Smaka av med salt och peppar. Krydda med gurkmeja, tamarisoja och sambal oelek.


Toppa med torrostade solrosfrön och havrefraiche för extra mums!