Bananbröd med valnötter och choklad

Jag har provat många bananbröd och aldrig blivit riktigt nöjd. Men detta bröd hörni överträffade alla mina förväntningar!

Glutenfritt och plantbaserat!

INGREDIENSER

3 bananer

1 dl havremjölk

2,5 dl havremjöl

1 dl kikärtsmjöl

3 tsk bakpulver

2 tsk kanel

1 dl valfritt nötsmör

3 msk dadelsirap (eller annan sirap)

1 tsk havssalt

Ca 1 dl grovhackad mörk choklad (minst 70%) 1,5 dl valnötter (går att använda andra nötter också, ex pekannötter)


GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 175 grader. Jag mixade havregryn till havremjöl. Om du också gör det så börja med det! Går också att köpa färdigt. Mixa sedan alla ingredienser förutom valnötterna och chokladen. Jag använde mig av min blender men slutade med att jag körde med en handmixer.. beror nog lite på hur bra ens blender är😄

Blanda sedan ner de grovhackade chokladen och valnötterna. Skjutsa in i ugnen i 45-50 min. Låt svalna!


Går att äta som det är, eller med ditt favoritpålägg! Vi kan rekommendera bananskivor med kanel