
Det här, kära vänner, måste ni testa! Mmm säger jag bara 🍫🍩
Jag gjorde en ganska stor sats, receptet går bra att halvera! Glutenfri, plantbaserat och utan vitt socker.
BROWNIE
2,5 dl tärnad och kokad sötpotatis
2 dl kokossocker
8 dadlar
2,5 dl kokosmjöl
2,5 dl havredryck
1 dl kokosolja
1 tsk salt
2 dl kakao
4 ”flax eggs” (8 msk vatten + 4 msk linfrö)
CHOKLADFROSTING (denna är sjukt god att äta som den är 🤫)
2 avokado
4 msk kakao
2 msk kokosolja
3 msk dadelsirap (eller annan sirap)
GÖR SÅHÄR
Säg ugnen på 175 grader. Tärna och koka sötpotatis. Blanda linfrö och vatten i ett glas och låt så. Mixa resten av ingredienserna!
Häll ner linfröblandningen sist av allt och mixa till en jämn smet.
In i ugnen ca 35 min (den ska fortfarande vara kladdig men inte rinnig)
Låt svalna! Mixa ihop ingredienserna till frostingen, bred ut över kakan och ställ in i kylen minst 30 min. Jag toppade med lite kokosflingor!
ÄT OCH NJUT! Konsistensen blev så himmelsk på denna! Den är allra godast när den kommer direkt från kylen!