Brownie på sötpotatis med himmelsk frosting


Det här, kära vänner, måste ni testa! Mmm säger jag bara 🍫🍩

Jag gjorde en ganska stor sats, receptet går bra att halvera! Glutenfri, plantbaserat och utan vitt socker.


BROWNIE

2,5 dl tärnad och kokad sötpotatis

2 dl kokossocker

8 dadlar

2,5 dl kokosmjöl

2,5 dl havredryck

1 dl kokosolja

1 tsk salt

2 dl kakao

4 ”flax eggs” (8 msk vatten + 4 msk linfrö)


CHOKLADFROSTING (denna är sjukt god att äta som den är 🤫)

2 avokado

4 msk kakao

2 msk kokosolja

3 msk dadelsirap (eller annan sirap)


GÖR SÅHÄR

Säg ugnen på 175 grader. Tärna och koka sötpotatis. Blanda linfrö och vatten i ett glas och låt så. Mixa resten av ingredienserna!

Häll ner linfröblandningen sist av allt och mixa till en jämn smet.

In i ugnen ca 35 min (den ska fortfarande vara kladdig men inte rinnig)


Låt svalna! Mixa ihop ingredienserna till frostingen, bred ut över kakan och ställ in i kylen minst 30 min. Jag toppade med lite kokosflingor!

ÄT OCH NJUT! Konsistensen blev så himmelsk på denna! Den är allra godast när den kommer direkt från kylen!