Glutenfria scones

SCONES! SNABBT OCH ENKELT! Dessa är så himlans goda, speciellt med skivad banan på 🤪


RECEPT

2,5 dl havregryn (glutenfria om du vill ha helt gf)

2 dl havremjöl (mixa havregryn med handmixer)

Ca 2,5 dl mandelmjöl (annat mjöl funkar också)

1 dl kokosmjöl (kan ersättas med annat mjöl)

1 tsk salt

2 tsk bakpulver

1,5 tsk fiberhusk

85 g vegetabilisk smör eller kokosolja i fast form

3,5 dl vegetabilisk mjölk

1 banan


Blanda alla torra ingredienser och mixa sedan tillsammans med resten!

Går att göra två större bröd eller flera mindre, skär kryss i dem och picka lite med en gaffel och in i ugnen på 250grader!


Tid beror på om du gör större eller mindre bröd, större ca 20-25 min, mindre ca 15 min! (Du ser när de ser klara ut!)

ENJOY! Godast direkt efter men går också att värma i ugnen eller mikro i efterhand ✨