Julgodis Rocky Road


Vad sägs som lite julgodis till helgen? Dessa smälter i munnen, men är samtidigt sega av mullbären och lite knapriga av hasselnötterna.


Glutenfritt, sockerfritt och växtbaserat, såklart!


DU BEHÖVER

2 dl kokosolja

2 dl kakao (helst ekologisk eller raw)

3-4 msk dadelsirap eller lönnsirap

1 dl bovetepuffar

1,5 dl hasselnötter

1,5 dl mullbär

Lite extra till topping

Lite flingsalt


GÖR SÅHÄR

Börja med rosta hasselnötterna i en torr het stekpanna. Se till att röra om då det blir lätt bränt! När nötterna är färdiga lägg över de i en skål och låt svalna. Smält kokosoljan på spisen på låg värme, tillsätt kakao och sirap. Rör så det blir en jämn len smet, när kokosoljan, kakaon och sirapen har kommit samman dra av den från plattan och låt svalna en aning.


Medan kan du hacka hasselnötterna och mullbären (inte grovhackat och inte finhackat, ja du fattar). Rör sedan ner puffar, nötter och mullbär.


Häll ut i en form (vi använde en brödform de gick alldeles utmärkt), detta är en ganska liten sats, den går enkelt att dubblera! Välj storlek på form baserat på höjden du önskar på dessa godsaker. Sprinkla lite flingsalt! Toppa med mullbär, puffar och nötter. In i frysen 2-3 timmar. Skär upp i önskad storlek, förvara i kylen! Svårt att hålla sig från att äta alla på en gång 😎🎄


Kram från oss