Kokos och flingsalt choklad


Hemma hos oss finns det ofta en mörk choklad kaka gömd någonstans, choklad har alltid och kommer alltid vara en favorit. MEN att göra sin alldeles egna choklad, det ni, det blev över förväntan! Det går självklart att variera smaksättningen på dessa, men kokos och havssalt gick helt klart hem hos oss 😍


DU BEHÖVER

2 dl kokosolja

2 dl kakao (helst ekologisk eller raw)

3-4 msk dadelsirap

1-2 tsk flingsalt

Ca 1 dl kokos

Kokosflingor (valfritt)


GÖR SÅHÄR

Smält kokosoljan på svag värme, tillsätt kakao, dadelsirap och kokos. Mängden kokos kan du verkligen höfta lite med.

Storlek på formen du använder avgör tjockleken på chokladen, jag hade en ganska liten form för att jag har en väldigt liten frys 😋

När allting är blandat och du har smakat av och helst vill äta allting direkt ur kastrullen så håller du över det i en form med bakplåtspapper.


Här gick jag lite bananas och strödde över ännu mer kokos (säkert 1 dl till..) och flingsalt. Tog även en del kokosflingor och lät en del av dem sjunka ner i chokladen.

Låt stå i frysen 2-3 tim, skär dessa gobitar i valfri storlek och förvara i kylen. (Går även att förvara i frysen!) Ät upp samma dag eller ta en mumsbit varje dag!