Råraka på sötpotatis

Husmanskost med en twist - sötpotatisråraka 🤤


Som huvudrätt eller som dessert, det finns inga gränser med dessa rårakor gjorda på sötpotatis 😍


Vi äter dom antingen med rårörda lingon (och helst lite kokosgrädde) eller med crispy tofu, ugnsbakade tomater, ärthummus, vitlökssås (alla recept finns i flödet) och machesallad. Det ni!



DU BEHÖVER

2 mellanstora sötpotatisar

1/2 liten lök

3 msk tapiokamjöl

2 tsk salt (till att dra ut vätskan)

Cayennepeppar eller vanlig peppar efter smak


Olja att steka i


Uteslut peppar och lök om du gör en dessertråraka.


GÖR SÅHÄR

  • Skala potatisen och riv den sedan grovt. Gör detsamma med löken.

  • Häll i saltet, blanda och låt stå ca 10 minuter. Pressa bort vätskan ur potatisen och löken i ett durkslag.

  • Blanda i mjölet och smaka av med peppar.

  • Forma till tunna biffar och stek i rikligt med kokosolja eller annan valfri olja.