Husmanskost med en twist - sötpotatisråraka 🤤
Som huvudrätt eller som dessert, det finns inga gränser med dessa rårakor gjorda på sötpotatis 😍
Vi äter dom antingen med rårörda lingon (och helst lite kokosgrädde) eller med crispy tofu, ugnsbakade tomater, ärthummus, vitlökssås (alla recept finns i flödet) och machesallad. Det ni!

DU BEHÖVER
2 mellanstora sötpotatisar
1/2 liten lök
3 msk tapiokamjöl
2 tsk salt (till att dra ut vätskan)
Cayennepeppar eller vanlig peppar efter smak
Olja att steka i
Uteslut peppar och lök om du gör en dessertråraka.
GÖR SÅHÄR
Skala potatisen och riv den sedan grovt. Gör detsamma med löken.
Häll i saltet, blanda och låt stå ca 10 minuter. Pressa bort vätskan ur potatisen och löken i ett durkslag.
Blanda i mjölet och smaka av med peppar.
Forma till tunna biffar och stek i rikligt med kokosolja eller annan valfri olja.