Snickersbitar

Hur ska vi börja med att förklara hur goda dessa är?! Du bara måste prova själv helt enkelt.

Chokladiga, krämiga, knapriga... jadu. Se själv.


Botten

2,5 dl osaltade jordnötter

8 dadlar

en nypa salt


Karamell

8 dadlar

1/2 dl havremjölk

1,5 dl jordnötssmör

1/2 tsk vaniljextrakt (valfritt)

1,5 dl rostade jordnötter


Chokladtäcke

ca 200g 70% choklad

1 tsk kokosolja


Mixa dadlar (kom ihåg att ta bort kärnorna), jordnötter och salt, tips är lägga dadlarna i hett vatten innan, då de blir enklare att mixa! Jag använder mig av en handmixer och det går alldeles utmärkt! Bre ut på bakplåtspapper till den tjocklek du vill ha.


För karamellen, mixa dadlar, havremjölk, jordnötssmör, vaniljextrakt och hälften av jordnötterna. Blanda sedan ner resten av nötterna och släng gärna några på toppen också, du kan ha så mycket/lite jordnötter du vill, beroende på hur knaprigt du vill åt. Smeta på botten och vik bakplåtspappret så det täcker karamellen. In i frysen minst 2 timmar men gärna över natten! Smält chokladen tillsammans med kokosolja över vattenbad. Ta ut ur frysen, skär upp i önskad storlek och doppa i chokladen. Låt rinna av över ett galler. Done!


Vi tycker att dessa är godast direkt från frysen, men det går också att ha i kylen! MUMS, säger vi bara.