Glutenfri och växtbaserad pizza




D E G

2 dl bovetemjöl

3 msk tapiokamjöl

0,5 dl olivolja

2,5 dl vatten

1 msk äppelcidervinäger

1 tsk bakpulver

1 tsk basilika

1 tsk oregano


T O M A T S Å S

3 klyftor vitlök

3 msk olivolja

2 msk tomatpuré

Ca 400g krossade tomater, 400 g

1 msk oregano

salt

svartpeppar


G Ö R S Å H Ä R

Hacka vitlök och fräs den i olja tills den får lite lite färg. Tillsätt tomatpuré och fräs tillsammans medan du rör om i någon minut, tillsätt de krossade tomaterna, oregano, låt den koka ihop på låg värme tills den blir lite tjock ca 15-20 min. Smaka av med salt och peppar!


Medan tomatsåsen puttrar så kan du blanda alla ingredienserna till degen och häll ut på en plåt. Kör in i ugnen på 200 grader i 15-25min, beroende på hur krispigt du vill ha den, den ska få lite gyllenbrun färg.

Ta ut den och pimpa den med allt du tycker är smarrigt!

Kör in i ugnen i ca 10 min till, låt svalna, NJUT! 🤤


T I P S P Å T O P P I N G S

Soltorkade tomater

Kronärtskocka

Oliver

Paprika

Vegansk ost

Zucchini

Champinjoner

Spenat

Skivade tomater

Grön eller röd pesto