Tre sorters hummus!

Man kan luras av att detta mästerverk är GB:s Big Pack 3 smaker glass, ni vet den med päron vanilj och någon konstig rosa smak? Men icke! Det är vårt nya dunderrecept på hummus med tre smaker!


Basen är från @zeinaskitchen och görs såhär:

Du behöver:

500gram kokta kikärtor

4 msk tahini (den rinniga varianten, inte den fasta där oljan har separerat sig)

1-2 vitlökar (vi tog 3😎)

1-2 msk citron

Salt

0,5-1dl vatten beroende på hur lös du vill ha den (vi tog 1 dl)


Lägg tahini, salt, citron, och pressad vitlök i en matberedare alternativt använd en stavmixer och mixa tills tahinin blivit fast och fluffig, ca 1 minut. Späd ut med vatten och mixa lite till tills det är krämigt. Häll i kikärtorna och mixa tills det är en slät och fluffig hummus 😋


Hummusen är god som den är men man kan smaksätta den om så önskas för att liva upp den ytterligare!

Vi tog halva satsen till vardera smak. Därför gjorde vi dubbel sats för att få:

1. Naturell hummus

2. Rödbetshummus (halv bas+en kokt mellanstor rödbeta)

3. Hummus med soltorkade tomater (halv bas+5 soltorkade tomater i olja samt torkad basilika)

4. Hummus med jalapeños och koriander (1 färsk jalapeño + 1 kruka koriander)