Växtbaserad skagenröra

Smakerna i finns verkligen där och är otroligt lik den klassiska röran. Enligt oss är denna växtbaserade och antiinflammatoriska faktiskt ännu lite godare!


Och nu när det börjar närma sig sommar är det ett jättebra alternativ att ställa fram på buffébordet om man vill få in lite mer växtbaserat☀️


För en stor skål skagenröra (ca 6 stora portioner som på bilden):


4 dl imat fraiche

2 dl mayo enligt @food_pharmacy recept

Ca 300gram naturell fast tofu

6 msk vegiar eller tångkaviar

1 rödlök

2 msk citron eller mer för mer smak

1 kruka dill

1/5-1 avokado (valfritt)

Salt & Peppar


Skala och finhacka löken. Skär tofun i små tärningar. Blanda majonnäs, ifraiche, lök, citron och tångkaviar. Vänd ner dill, avokado och tofu. Smaka av med salt och peppar och lite citronsaft.